Управляващата партия в Грузия обвини САЩ в изнудване. Причината е решението

...
Управляващата партия в Грузия обвини САЩ в изнудване. Причината е решението
Коментари Харесай

Управляващата партия в Грузия обвини САЩ в изнудване

Управляващата партия в Грузия упрекна Съединени американски щати в изнудване. Причината е решението на Съединени американски щати да наложи визови ограничавания против членове на Народното събрание, които поддържат законопроекта за задграничните сътрудници, оповестява Ройтерс.

Спорният законопроект провокира политическа рецесия в южнокавказката страна. Той бе наказан от Съединени американски щати и Европейски Съюз, които го дефинираха като властнически и въодушевен от Русия.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Съединени американски щати постановат нови визови ограничавания на Грузия и стартират обзор на двустранното съдействие сред страните във връзка със законопроекта, който ще изисква организациите, получаващи повече от 20% от финансирането си от чужбина, да се записват като " непознати сътрудници ".

Според него законът ще задуши свободата на сдружаване и свободата на словото, както и ще попречва работата на самостоятелните медийни организации.

В изказване, оповестено във Фейсбук, ръководещата партия " Грузинска фантазия " назова хода на Вашингтон опит за ограничение на независимостта и суверенитета на Грузия.

Ръководителят на парламентарната секта на ръководещия блок " Грузинска фантазия " назова възбраната на Съединени американски щати " комична " и уточни, че тя заплашва да ограничи независимостта на Грузия. Независимостта на страната не се продава за никакви визи, означи Мамука Мдинарадзе.

Законопроектът за непознатите сътрудници бе одобрен от грузинския парламент, но президента на страната наложи несъгласие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР